| Niezwykła droga krzyżowa :) | |
|
+5Tomek magda:) Damian martusia karolina_tm 9 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
karolina_tm Niedzielny klikacz
Liczba postów : 22 Age : 36 Registration date : 13/11/2007
| Temat: Niezwykła droga krzyżowa :) Sro 13 Lut - 22:15 | |
| Mam takie pytanie czy chcielibyście którąś drogę krzyżową uczynić niezwykłą. W tomaszowie zawsze robimy jedną taką drogę, a mianowicie. Rozważania do stacji opowiadające o życiu zwykłych młodych ludzi (gimnazjalistów, licealistów) a piosenki do niektórych stacji nie bardzo koscielne choć pasujące np prz XII jest "przeżyj to sam". To jest naprawdę coś niezwykłegotylko trzebaby było wczesniej zrobić próbę. dlatego treść rozważań i piosenki do tego zamieszcze na forum jak tylko dowiem się czy jesteście "za" Tylko dodam, że naprawdę warto | |
|
| |
martusia Niedzielny klikacz
Liczba postów : 48 Age : 33 Registration date : 29/05/2007
| Temat: . . . Czw 14 Lut - 19:28 | |
| niewiem jak inni ale ja tak ;d | |
|
| |
Damian Admin
Liczba postów : 66 Age : 36 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Pią 15 Lut - 0:28 | |
| mnie się ciężko wypowiadać, bo w piątki mnie raczej nie ma u nas, ale jeśli już to trzeba uzgodnić z księdzem
Ostatnio zmieniony przez dnia Pią 15 Lut - 15:31, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Pią 15 Lut - 0:40 | |
| Jak tylko przyjade to z księdzem spróbuje wszystko uzgodnić, tym bardziej, że ma on tam swoją rolę.... ;P Tylko to napewno nie bedzie najblizszy piatek bo trzeba wszystko przygotować, ale wierzę, że się uda | |
|
| |
magda:) Niedzielny klikacz
Liczba postów : 70 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 0:39 | |
| ja jestem za, dobry pomysł, tylko trzeba wszystko dograć. | |
|
| |
Tomek Admin
Liczba postów : 75 Age : 41 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 0:47 | |
| hmmm, w czym droga ta ma być niezwykła, bo nie bardzo rozumiem? | |
|
| |
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 11:01 | |
| Niezwykła jeśli chodzi o piosenki, chociaż nie wiem jak do końca u was drogi wyglądają... piosenki będą min. takie: Stacja III: Pierwszy upadek pod krzyżem (Elektryczne Gitary: Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie) Stacja IV:Pan Jezus spotyka swoją Matkę (Rynkowski: Nie ma jak u mamy) Stacja V: Szymon z Cyreny pomaga dźwigać krzyż Jezusowi (Lombard, Przeżyj to sam - zwrotki bez refrenu - Na życie patrzysz bez emocji...) Stacja VII: Drugi upadek pod krzyżem (Sojka: Na miły Bóg) Stacja VIII: Jezus spotyka płaczące niewiasty (Nie płacz Ewka) Stacja IX: Trzeci upadek pod ciężarem krzyża (Kochany Bracie) Stacja XI: Jezus do krzyża przybity (Lombard: Przeżyj to sam - refren) Stacja XII: Jezus umiera na krzyżu (Golden Life: Życie choć piękne tak kruche jest) Oczywiście jeśli czegoś nie znacie to... się nauczycie ;P Rozważania wam pokaże później UWAGA: Nie jest obojętne czy dany tekst czyta dziewczyna czy chłopak one są podzielone wiec będą nam chłopcy potrzebni Pozdrawiam | |
|
| |
Agnieszka Niedzielny klikacz
Liczba postów : 70 Registration date : 06/06/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 17:31 | |
| czy te wszystkie piosenki mają być śpiewane?? jeśli tak to czy przez wszystkich??? Mnie osobiście taka droga krzyżowa się nie podoba, ale to tylko zdanie jednostki... | |
|
| |
eMilkaa Niedzielny klikacz
Liczba postów : 8 Registration date : 03/11/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 20:46 | |
| sory ale jak chodzi o te piosenki... to.. mi osobiscie sie nie podoba...jakos nie pasuje ale to tylko takie moje zdanie, moze gdyby inne piosenki | |
|
| |
Radek Aktywista
Liczba postów : 163 Age : 38 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 21:02 | |
| Karolina- wielki plus za chęć wprowadzania coraz czegoś nowego i za ciekawe pomysły (nowe piosenki na mszę itd.). Niemniej jednak obawiam się, że akurat ten nie jest dobry Droga krzyżowa jest chyba zbyt poważna i doniosła na takie piosenki Zwykle sam jestem za wprowadzaniem czegoś żywszego, ale niestety w Wielkim poście jest jak jest :/ Nie płacz Ewka przy płaczących niewiastach mogłaby wywołać nie lada konsternację Jakie były reakcje ludzi, jak robiłaś taka drogę krzyzową? | |
|
| |
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 21:23 | |
| Jeżeli nie będziecie chcieli to oczywiście nie zrobimy, ale pomyślałam, że to może być fajne gdyż u mnie to jest naprawde przebój i przyjeżdzają na tą drogę ludzie z pobliskich miast. A jeśli chodzi o to, że jest wielki post to wg mnie to nie ma nic do rzeczy bo to ma trafić do młodzieży i u nas trafia, ale oczywiscie jak juz pisalam to bedzie wasza decyzja A piosenki najlepiej aby spiewali wszyscy choc moga byc tez solówki U mnie taka droga się sprawdza bardzo dobrze i choc na poczatku wzbudzala kontrowersje wsrod starszych ludzi to do młodych trafiała, a to najważniejsze | |
|
| |
kręcona Niedzielny klikacz
Liczba postów : 10 Age : 37 Registration date : 04/06/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 22:27 | |
| Widzę że nie jestem sama też uważam że aż takie innowacje nie są dobrym pomysłem a wielki post ma tu dużo do rzeczy!!! i chociażby jak Radek zauważył zaśpiewanie "Nie płacz Ewka" delikatnie mówiąc mogło by wywołać konsternacje !!! | |
|
| |
Damian Admin
Liczba postów : 66 Age : 36 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 22:28 | |
| jeżeli chodzi o mnie to popieram zdanie poprzedników, chyba trochę nie wypada...droga krzyżowa o 19:00 tylko się nazywa młodzieżową, ale jest tam też bardzo dużo osób starszych moim zdaniem to ryzykowny pomysł i bardzo kontrowersyjny, może jestem zbyt konserwatywny ale tu zacytuje Radka - Cytat :
- Droga krzyżowa jest chyba zbyt poważna i doniosła na takie piosenki
mimo wszystko dzięki za udzielanie się | |
|
| |
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Sob 16 Lut - 23:48 | |
| W takim bądź razie pozostaje mi tylko zaprosić was na taką drogę kiedyś do mnie To była tylko propozycja Szanuje wasze zdanie w końcu lepiej znacie waszą parafię . Pomyślałam tylko, że moglibyśmy chociaż wykorzystać rozważania do stacji. One są już normalne, przynajmniej tak mi się wydaje, ale to jak przyjade to wam pokażę i wtedy zdecydujecie . Mimo wszystko dzięki za uwagę Pozdrawiam | |
|
| |
Radek Aktywista
Liczba postów : 163 Age : 38 Registration date : 27/05/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Nie 17 Lut - 1:34 | |
| Hehehehe wychodzę na największego mohera :D:D 2 osoby cytują mnie mówiącego że coś jest za mało doniosłe uhuhu Również pozdrawiam | |
|
| |
Agnieszka Niedzielny klikacz
Liczba postów : 70 Registration date : 06/06/2007
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) Nie 17 Lut - 13:45 | |
| Karolino, jeśli możesz to przynieść na dzisiejszą próbę teksty rozważań, chętnie je przeczytam i mam nadzieję że wykorzystamy je w najbliższy piątek. pozdrawiam serdecznie | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Niezwykła droga krzyżowa :) | |
| |
|
| |
| Niezwykła droga krzyżowa :) | |
|